Παραγγελίες: 210 62 20 650
Free Fax: 800 11 55552
Το καλάθι μου
Εναλλαγή Πλοήγησης

Εταιρική Υπευθυνότητα

Εταιρική Υπευθυνότητα, αναφέρεται στις ενέργειες των επιχειρήσεων που αποσκοπούν στην συμβολή τους για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Συγκεκριμένα, εμείς οι οι επιχειρήσεις αποτελούμε οντότητες οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούμαστε, επηρεάζοντας και επηρεαζόμενες από τα δεδομένα της εποχής και του τόπου δράσης μας. Οφείλουμε επομένως να αναγνωρίζουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Για την SKAG ο όρος Εταιρική Υπευθυνότητα είναι στενά συνδεδεμένος με την ηθική της υγιούς επιχειρηματικότητας που αποτελεί στοιχείο ένδειξης ευαισθησίας της επιχείρησης, απέναντι στην Κοινωνία, στους Εργαζομένους και στο Περιβάλλον.

Υπευθυνότητα προς την Κοινωνία :

 • Παράγοντας Ασφαλή Προϊόντα - με προδιαγραφές πρώτων υλών από έγκυρους οίκους που διασφαλίζουν την ασφάλεια χρήσης των επωνύμων προϊόντων SKAG (πιστοποιήσεις κατά FSC, χαρτί με λεύκανση άνευ χλωρίου, PVC πλαστικά χωρίς κάδμιο, χρήση PP Πολυπροπυλενίου, μελάνια μη τοξικά).

 • Προσφέροντας στην Τοπική Κοινωνία και την Κοινωνία εν γένει - παρέχοντας αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε Σχολεία, Πανεπιστήμια, Ιδρύματα, Νοσοκομεία (λόγω COVID-19), Εθελοντικές Ομάδες, Συλλόγους που έχουν να κάνουν με το παιδί και την προστασία του. Επιπρόσθετα είμαστε αρωγοί σε δράσεις εθελοντών πυροπροστασίας, εθελοντών για δενδροφυτεύσεις, Ομάδες Ειδικών Αποστολών, κλπ.

 • Προσφέροντας προϊόντα της SKAG σε Ευπαθείς Ομάδες - χαρτοσχολικά προϊόντα σε κοινωνικούς φορείς, όπως το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, H ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΧΩΡΙΑ SOS, ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ κλπ. καθώς και σε πλειάδα Κοινωνικών Παντοπωλείων και Συλλόγων πάντα με γνώμονα το παιδί και την προστασία του.

 • Προσφέροντας προϊόντα της SKAG σε Φοιτητικούς φορείς – όπως AIESEC, BEST, EUROAVIA, TEDx, EESTEC, ELSA ORG, κλπ.

Υπευθυνότητα προς τους Εργαζόμενους :

 • Σεβασμό προς τον άνθρωπο - την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την παροχή ίσων ευκαιριών, την υγεία και την ασφάλειά κατά την εργασία (παροχή ιδιωτικής ασφάλισης εργαζομένων), συνεχής ασκήσεις ετοιμότητας (σε περίπτωση σεισμού η πυρκαγιάς). Μας ενδιαφέρει η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και η ποιότητας ζωής όλων μας.

 • Συμμετέχοντας σε Εθελοντικές Δράσεις – Greece Race for the Cure® https://greecerace.grEMFASIS Foundation https://www.emfasisfoundation.org/, κλπ.

 • SKAG Τράπεζα Αίματος – μια εθελοντική προσπάθεια των εργαζομένων της SKAG που ξεκίνησε το 1997 και συνεχίζει μέχρι σήμερα, όταν κινητή μονάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας  του Ευαγγελισμού προσέγγισε την SKAG. Μέσω της τράπεζας Αίματος, οι συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού, όλων των εργαζομένων, έχουν δικαίωμα παροχής μονάδων αίματος. Οι υπόλοιπες μονάδες παρέχονται στο σύστημα υγειάς της χώρας, μέσω του Ευαγγελισμού.

 • Υπευθυνότητα προς το Περιβάλλον :

  Στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ένωσης δημιουργήθηκε, η ευρωπαϊκή συμμαχία για την οποία υπάρχει ένα πλέγμα νόμων και κανόνων για την προστασία του περιβάλλοντος το λεγόμενο “GREEN DEAL”.

  Σήμερα, οι ίδιες οι επιχειρήσεις με τις ενέργειές τους αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για δράσεις με εστίαση στην προστασία του περιβάλλοντος.

  Στην SKAG διαχειριζόμαστε πλήρως όλα τα υπολείμματα πρώτων και βοηθητικών υλών από την παραγωγική διαδικασία σε ποσοστό 99,9% όπως χαρτί, χαρτόνι και πλαστικά. Τα υπόλοιπα απόβλητα επικίνδυνα και μη παραδίδονται προς διαχείριση σε αδειοδοτημένους φορείς, όπως POLYECO, SYTOP και RE-BATTERYκλπ.


  Ο επόμενος στόχος μας είναι να εστιάσουμε στην μελέτη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρίας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, ξεκινώντας από την κατανάλωση ενέργειας, την εξοικονόμηση πόρων χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους λειτουργίας με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Powered by SOFTWeb - Adaptive I.T. Solutions © Copyright SKAG