Παραγγελίες: 210 62 20 650
Free Fax: 800 11 55552
Το καλάθι μου
Εναλλαγή Πλοήγησης

Οικολογική Συνείδηση

H Οικολογική Συνείδηση είναι στάση ζωής, καθώς σχετίζεται με την υιοθέτηση καθημερινών συνηθειών, που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και που απώτερο στόχο έχουν την προστασία του. Αποτελεί χαρακτηριστικό ωριμότητας, ενώ διέπεται από σεβασμό και ανιδιοτελή συναισθήματα, γεννώντας ελπίδα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας. Καλλιεργείται από την παιδική ηλικία και αποτυπώνεται σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής μας, όπως η ανακύκλωση και η προσεκτική επιλογή των προϊόντων που καταναλώνουμε.

Στην SKAG, η έννοια Οικολογική Συνείδηση αποτελεί πυρήνα της φιλοσοφίας μας. Για αυτό, πολιτική μας είναι το να επενδύουμε στην εκτενή ενημέρωση και κυρίως στην επανεκπαίδευση όλων, ώστε να υιοθετήσουμε νέους τρόπους περιβαλλοντικής συμπεριφοράς που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής μας, δίνοντας έμφαση κατά κύριο λόγο στις συνέπειες που κάθε ανθρώπινη ενέργεια έχει για το οικοσύστημα.

Τηρώντας την υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε διαρκώς τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται εδώ και 66 χρόνια, η SKAG χρησιμοποιεί πρώτες ύλες, οι οποίες πληρούν συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές, διασφαλίζοντας πως τα παραγόμενα προϊόντα είναι ασφαλή για τους καταναλωτές, ενώ ο τρόπος κατασκευής τους δεν επηρεάζει, ρυπαίνει, ή επιβαρύνει το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τα ποιοτικά κριτήρια των προϊόντων μας που τα καθιστούν ταυτόχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον, υιοθετούμε τόσο ενέργειες που αφορούν τη χρήση κατάλληλων υλικών, όσο και ενέργειες ανακύκλωσης.


Α. ΧΡΗΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

 • Χρησιμοποιούμε Χαρτί από οίκους με πιστοποίηση κατά FSC

  Εισάγουμε χαρτί από οίκους παραγωγής χαρτιού που έχουν πιστοποίηση κατά FSC, που σημαίνει ότι το χαρτί που παράγεται προέρχεται από καλλιεργημένα δάση. Η πιστοποίηση FSC παρέχει μια αξιόπιστη σύνδεση μεταξύ υπεύθυνης παραγωγής και κατανάλωσης των δασικών προϊόντων, επιτρέποντας στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να αποφασίζουν την αγορά FSC πιστοποιημένων προϊόντων, γεγονός που διασφαλίζει το περιβάλλον, αλλά προσδίδει και επιχειρηματική αξία στις επιχειρήσεις που επιλέγουν να πιστοποιηθούν.

  Η FSC είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1993 για την υπεύθυνη διαχείριση των δασών ως απάντηση στις ανησυχίες για την παγκόσμια αναδάσωση. Είναι ένα φόρουμ που δρα ως πρωτοπόρο της παγκόσμιας συναίνεσης σχετικά με την υπεύθυνη διαχείριση των δασών.

 • Χρησιμοποιούμε Χαρτί χωρίς χλώριο κατά την λεύκανσή του

  Πριν την δεκαετία του 1990 το χαρτί γινόταν πιο λευκό με χλώριο, κάτι που μόλυνε τα ποτάμια και τις λίμνες της περιοχής που ήταν εγκαταστημένες οι μονάδες παραγωγής χαρτιού. Ευτυχώς από τις αρχές του 1990 και μετά, το χαρτί πανευρωπαϊκά άρχισε να γίνεται πιο λευκό με οξυγόνο ή με όζων που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

 • Χρησιμοποιούμε Πλαστικά (PVC) χωρίς κάδμιο

  Όλα τα υλικά PVC που χρησιμοποιεί η SKAG είναι πιστοποιημένα άνευ καδμίου. Το κάδμιο ανήκει στα βαριά μέταλλα και είναι άκρως τοξικό, καρκινογόνο και επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό και ανήκει στην ίδια κατηγορία με το αρσενικό, το μόλυβδο και τον υδράργυρο.

 • Χρησιμοποιούμε Μελάνια μη τοξικά

  Όλα τα μελάνια γραμμογράφησης, καθώς και εκτύπωσης offset όλων των χαρτικών προϊόντων της SKAG είναι μη τοξικά.

 • Χρησιμοποιούμε Πολυπροπυλένιο (PP polypropylene)

  Από τις αρχές της δεκαετίας του '90, η SKAG χρησιμοποιεί το PP σε αντικατάσταση άλλων πλαστικών. Το PP είναι ανακυκλώσιμο πλαστικό, το οποίο και επαναχρησιμοποιείται. Το σημαντικότερο είναι ότι στους -40οC βιοδιασπάται σε σκόνη και απορροφάται από το περιβάλλον.


Β. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Στο πλαίσιο της υιοθέτησης των βέλτιστων οικολογικών πρακτικών, μια από τις σημαντικότερες ενέργειες της SKAG είναι η Ανακύκλωση. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων μας να ανακυκλώνονται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Μόνο έτσι είμαστε σίγουροι ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για ένα περιβάλλον καθαρό και υγιές, ένα περιβάλλον που αποτελεί επένδυση για το παρόν και το μέλλον όλων μας.

 • Ανακύκλωση Χαρτιού και Χαρτονιού

  Από τη δεκαετία του ’70, η SKAG συλλέγει τα υπολείμματα χαρτιού και χαρτονιού από την παραγωγική διαδικασία και τα διοχετεύει σε εταιρεία ανακύκλωσης.

 • Ανακύκλωση Πλαστικών

  Τα υπολείμματα πλαστικών PVC και συρρικνωτικών υλικών συσκευασίας συλλέγονται και διοχετεύονται σε εταιρεία ανακύκλωσης πλαστικών.

 • Διαχείριση απορριμμάτων

  Τα βιομηχανικά υλικά που υπολείπονται από την παραγωγική διαδικασία συλλέγονται σε ειδικούς κάδους (container) και παραλαμβάνονται από εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων, που με τη σειρά της διοχετεύει τα υλικά αυτά προς ανακύκλωση (σύρμα, πλαστικά PP, κ.λπ.).

Στην SKAG υιοθετούμε πρακτικές που συμβάλλουν στο υψηλό επίπεδο ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια των καταναλωτών και του περιβάλλοντος.

Ασφαλή και αυστηρά ελεγμένα προϊόντα σημαίνει σεβασμός στον καταναλωτή, σεβασμός στο περιβάλλον αλλά κυρίως, σεβασμός στα πιστεύω μας για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο, δίκαιο και ασφαλή.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, είναι υπόθεση όλων μας!

Powered by SOFTWeb - Adaptive I.T. Solutions © Copyright SKAG